Design: AV-tuotanto Nikko Mäkinen
© 2014 Tampereen Rosenterapia / Päivi Aejmelaeus
Alkuperäinen maalaus: Claude Monet (1872)
"Mieli unohtaa - keho muistaa"
 
Aina ennen ja jälkeen esitystä sirkusareenalla, norsua pidettiin kiinnitettynä pieneen maahan työnnettyyn keppiin, joka oli ketjulla kiinni norsun jalassa. Keppi oli vain pieni puunpalanen, joka oli työnnetty maahan ja vaikka ketju olikin vankka ja luja, niin oli selvää, että jos tällä eläimellä kerran oli riittävästi voimaa irrottaa puu juuriltaan, olisi sen myös ollut helppo vapautua ja paeta.
 
Sirkusnorsu ei kuitenkaan karannut, koska se oli ollut kiinnitettynä samaan keppiin siitä lähtien, kun se oli hyvin pieni.
 
Kyllä varmasti se silloin veti, kiskoi ja hikoili yrittäessään päästä vapaaksi. Silloin sen voimat eivät siihen riittäneet. Se nukahti uupuneena ja seuraavana päivänä se jatkoi yrittämistä ja seuraavana ja seuraavana... kunnes eräänä päivänä, eräänä surullisena päivänä... se hyväksyi voimattomuutensa - ja alistui kohtaloonsa.
 
Voimattomuus, jota se tunsi pikkunorsuna, oli kaivertunut sen muistiin ja pahinta oli, ettei se koskaan yrittänyt kyseenalaistaa muistoa todenteolla. Koskaan.. koskaan se ei enää kokeillut voimiaan uudelleen.
 
- Jorge Bucay
Hämeenkatu 25 A, 2. krs,
33200 Tampere
Päivi Aejmelaeus
yli 20 vuotta rosen-hoitoja
Osoite:
Sähköposti: 
Puh: